Update Vinogradsky

Beste mensen,

Hierbij een update…..

Vinogradsky is samen met zijn dochters veilig de grens overgekomen naar Roemenië. Aan de Roemeense grens zijn ze hartelijk ontvangen door christenen uit het naastgelegen dorpje, waar wij hen vanmorgen in goede gezondheid mochten ontmoeten.
Tijdens de kerkdienst kon hij weer vol vuur het Woord van God verkondigen in een preek die handelde over het feit dat het goed is om vluchteling te zijn, omdat we naar God moeten vluchten.

Omdat het voor de familie een lange reis was en een zeer zware en emotionele gebeurtenis is, hebben we besloten om niet direct te vertrekken, maar nog een nacht te blijven. We zullen dus morgenochtend (maandag) weer vertrekken.

Wij plaatsen een aantal foto’s van de situatie aan de grens. Het is hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die de reizigers uit Oekraïne opvangen, begeleiden en verder helpen. Honderden mensen staan te wachten en bieden hun hulp aan. Niemand hoeft te wachten in de kou (0 graden).

Wij zijn iedereen zeer dankbaar voor de support! Zoveel telefoontjes die we onderweg kregen, zoveel appjes, zoveel mailtjes. Dank voor alle woonruimte die we aangeboden kregen, toegezegde financiën…..het is gewoonweg niet te bevatten….meer dan we nodig hebben. Tegelijkertijd: er zijn veel, heel veel vluchtelingen. Die hebben allemaal hulp nodig. Niet allen nu, maar ook later. Daarbij, veel mensen blijven bewust achter of mogen niet weg vanwege hun leeftijd, ook binnen onze familie. Wij bidden voor bescherming. Velen moesten hun huis en werkzaamheden achterlaten. Deze mensen zullen straks geholpen moeten worden. Dan zullen ze een steuntje in de rug moeten hebben om ergens weer iets op te bouwen. Beste mensen, zoek ergens een stichting die die mensen kan helpen, structureel, in de toekomst. Er is vast wel ergens een organisatie in uw omgeving. Kunt u niets vinden, dan mag u altijd bijdragen aan de Stichting Help Zhitomir, en dan zorgen wij ervoor dat het geld goed terecht komt. Helpt U Ons Helpen?

Daarnaast, en als belangrijkste, vragen wij u voortdurend gebed. Op het moment dat dit bericht verstuurd wordt, liggen er meerdere steden onder vuur, vallen er onschuldige doden! Op dit moment zitten onze nichten in de schuilkelders met hun kinderen, omdat hun mannen vooraan staan in de verdediging. Niet omdat ze de held willen spelen, want oorlog is geen spelletje, maar omdat ze niet anders kunnen dan om met hun middelen en hun mogelijkheden hun land en volk, hun vrouw en hun kinderen te verdedigen! Bid alstublieft voor Ilusha, Misha, Andron en al die jongens die tot vorige week hun idealen hadden en een andere voorstelling hadden van deze wereld!

(Helpt U Ons Helpen? www.helpzhitomir.nl/doneren

Met vriendelijke groet,

Cor Ploeg

 

2 thoughts on “Update Vinogradsky”

  1. A.j. Vink- Versluis schreef:

    Wat zijn we dankbaar en verheugd om te lezen hoe God zorgde voor zijn oude knecht. Wat een beproevingen, maar ook een getuigenis. Hij geve ook verder wat nodig is!

  2. G.Bouma schreef:

    God zegent deze broeder op een bijzondere wijze. Wij zullen biddend om hem heen staan en om zijn familie. Maar wij zullen blijven bidden voor heel het volk Oekraïne . Heere hoor. Heere redt en ontfermt U zich over hen allen.

Geef een antwoord